Održani Prvi omladinski susreti medžlisa Midwest Waterloo 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod pokroviteljstvom Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi (ICNAB) i medžlisa Midwest, a u organizaciji džemata BIAW (Bosnian Islamic Association of Waterloo), u periodu od 9-11 maja 2014.godine uspješno su održani ”Prvi omladinski susreti medžlisa Midwest – Waterloo 2014”.

Ovim susretima, prema mnogima najznačajnijim događajem u našoj Zajednici u proteklih nekoliko godina, prisustvovala je omladina iz sedam džemata sa područja medžlisa Midwest, a to su:

Bosnian Islamic Cultural Center ”Western” – Chicago na čelu sa imamom hfz. Murizom ef. Mešićem, Islamic Education Center ”Ezan” – Des Moines na čelu sa imamom Nijazom ef. Valjevčićem, Bosnian Islamic Cultural Center – Grand Rapids u pratnji Predsjednika Odbora Samira Agića, Bosnian – American Islamic Center – Detroit sa Nihadom Šabanovićem na čelu, West Bosnian Islamic Cultural Center – Chicago u pratnji Amira ef. Čauša, Bosansko Krajiški Islamski Kulturni Centar ”Sabur” – Chicago sa svojim imamom Sulejmanom ef. Čauševićem, i džemat domaćin Bosnian Islamic Association of Waterloo.

Susrete je otvorio imam domaćin, Sulejman ef. Čaušević, koji je zajedno sa svojim vrijednim džematlijama u maniru vrsnih organizatora pripremio odličan sportski sadržaj za sve učesnike. Dječaci su snage odmjerili u malom nogometu, dok su se djevojke takmičile u odbojci. Svi učesnici zabavili su se u zatezanju konopca, a zadnjeg dana Susreta i u stonom tenisu.

Bili su ovo prvi susreti ovakve vrste na nivou Amerike od kada postoje i djeluju Bošnjaci na ovim prostorima. Omladina u dobi od 13 do 20 godina, porijeklom iz Podrinja, Krajine, Hercegovine, Semberije, srednje Bosne, putovala je iz različitih dijelova Sjedinjenih Američkih Država i po deset sahati da bi prisustvovala ovom nesvakidašnjem događaju u našoj Zajednici.

Svečanost zatvaranja ”Prvih omladinskih susreta medžlisa Midwest” upriličena je u prostorijama džemata BIAW, a tom prilikom prisutnima se obratio Oblasni imam ovog medžlisa, hfz. Muriz ef. Mešić, koji se zahvalio domaćinima na uspješnoj organizaciji, a svim učesnicima uručio zahvalnice, dok su pobjednici dobili priznanja i pehare.

Svečanosti je prisustvovala i kandidatkinja za Kongres SAD-a, Anesa Kajtazović, inače džematlijka ovog džemata.

Pobjednici u malom nogometu su:

1. Bosnian – American Islamic Center – Detroit

2. Bosnian Islamic Association of Waterloo

3. Bosnian Islamic Cultural Center – Grand Rapids

U odbojci pobjednice su djevojke iz džemata:

1. Islamic Education Center ”Ezan” – Des Moines i Bosnian Islamic Association of Waterloo

2. Bosnian Islamic Cultural Center ”Western” – Chicago

3. Bosnian – American Islamic Center – Detroit

U stonom tenisu pobjednici su:

1. Armin Babić – Bosnian Islamic Association of Waterloo

2. Meldin Kovač – Bosnian Islamic Association of Waterloo

3. Namir Agić – Bosnian Islamic Cultural Center – Grand Rapids

Domaćin drugih omladinskih susreta medžlisa Midwest bit će poznat na narednoj Skupštini ovog medžlisa, ako Bog da, planiranoj za zadnji kvartal ove godine.

Sulejman Čaušević

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3