Omladinsko “Putovanje u Erie, PA” – Medžlis 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Koordinatori za omladinu Medžlisa 3 (Northeast) su u sklopu plana i programma aktivnosti za tekuću godinu, realizovali projekat “Trip to Erie,PA/Putovanje u Erie,PA”.

Ovaj džemat je nakon kraće pauze dobio novog stalnog imama Adem ef. Garića, stoga je i za omladinu kao i dzemat Erie ovaj naš projekat bio izvrstan početak i dodatni entuzijazam za buduće aktivnosti.

Ovom projektu se odazvalo nekoliko omladinskih grupa i skoro svim imami našeg

medžlisa što je rezultiralo prelijepim druženjem u prelijepim prostorijama džemata Erie.

Ukupno je svim aktivnostima sudjelovalo oko 40 omladinaca našeg medžlisa.

Nakon dolaska i okupljanja omladine u petak navečer, omladina ja razmjenila nova

poznanstva i stekla nova prijateljstva.

Subota je bio dan sa raznim aktivnostima. Nakon zajednički obavljenog sabah namaza, doručkovali smo i iskoristili prijepodne da u džamijskoj sportskoj sali igramo odbojku i nogomet. Nakon sportskih aktivnosti je uslijedio ručak i podne namaz, a poslije podne namaza smo otišli u obilazak grada Erie i Jezera Erie. Po povratku sa obilaska grada smo večerali i imali workshop prezentaciju gdje smo razgovarali na temu “Uloga i značaj omladine u islamu”. Između akšama i jacije su imami medžlisa imali program za omladinu i džematlije. Nakon jacije namaza se omladina nastavila družiti uz slobodne aktivnosti u sportskoj sali kao i prostorijama džamije gdje su stvarali nova prijateljstva.Dvije noći omladina je spavala u džamijskim prostorijama te osjetila ljepotu i raznovrsnost ljepote islama.

U povratku su omladinske grupe po slobodnoj volji posjetili Nijagarine vodopade u Buffalo-u.

Ovom prilikom se zahvaljujemo džematskom odboru, džematlijama i imamu Bošnjačke Islamske Zajednice u Erie na prelijepom dočeku i usluzi tokom ovog druženja. Zahvaljujemo se odzivu imama koji su prisustvovali: Adem ef. Garić, Muris ef. Neimarlija, Ahmedin ef. Mehmedović, Mirzet ef. Mehmedović, Džemal ef. Crnkić i Amir ef. Durić.

Koordinator za omladinu medžlisa 3 (Northeast).

Amsal ef. Memić

Imam džemata Bosnian islamic association of Utica

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3