Otvor džamije i centra džemata “Nur” u St. Louisu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Svečanim otvaranjem džamije i centra planiranim ako Bog da za 1. april 2017. godine, tačno na sedmu godišnjicu od svog osnivanja džemat “Nur” će obilježiti završetak generacijskog projekta Bošnjaka St. Louisa pod nazivom “Iz temelja do “Nura”.

U aprilu 2012. godine, džemat je kupio parcelu od 11 dunuma u središtu bošnjačke zajednice. Nakon skoro godinu dana koliko je trebalo da se izradi građevinska dokumentacija i da se dobiju potrebne dozvole, krenulo se u projekat koji podrazumjeva izgradnju multifunkcionalnog objekta od skoro 1,000m2.

U gradnju objekta je uloženo oko $1,500,000, a sam objekat izaziva ponos kod Bošnjaka St. Louisa i Amerike, kao i divljenje Amerikanaca koji žive u okolini džamije i onih koji su na drugi način upoznati sa projektom.

Gosti svečanosti će biti reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović, hafiz Mensur ef. Malkić, prijašnji imami džemata Šerif ef. Delić i Ahmed ef. Serdarević, kao i mnogi imami i džematlije koji su najavili svoj dolazak na ovu svečanost iz svih krajeva Amerike.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu