Počela “Mala medresa 2017”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ovogodišnja, šesta po redu ljetna škola islama “Mala medresa” počela je svečanim otvaranjem u školskom amfiteatru Medrese “Osman-ef. Redžović”, u petak, 30.6.2017. Nakon proučenog ašereta, polaznici ljetne škole i njihovi roditelji su se kroz kratki dokumentarni film upoznali sa školom domaćinom, a pomoćnica direktora za đački dom, profesorica Amela Numanagić je poselamila učesnike i njihove roditelje, te kazala nešto o ovogodišnjem programu “Male medrese”. Polaznici će imati priliku da se više upoznaju sa kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

Ove godine preko 40 učesnika iz 13 džemata iz 9 američkih država i dvije kanadske provincije uzima učešće u bogatom programu “Male Medrese”. Ove godine najviše polaznika dolazi iz Hartford, CT, te Phoenix, AZ i Toronto, ON, a sedam polaznika je bilo dio ovog programa i prošle godine, što samo govori o kvalitetu ovog programa i želji polaznika da opet budu dio nečeg lijepog.

Pod pokroviteljstvom Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, Medresa “Osman-ef. Redžović” u saradnji sa Islamskom zajednicom Bošnjaka Sjeverne Amerike od 2013. godine uspješno realizira projekt “Mala medresa”. Radi se o ljetnoj školi, edukativnom programu osmišljenom za bošnjačku djecu uzrasta od 14 do 18 godina koji su rođeni i odrastaju u USA. Cilj programa je da polaznici tokom 15 dana boravka u Medresi kroz klasične časove, predavanja, kvizove, radionice, nastavu u prirodi, terensku nastavu i izlete saznaju više o svojoj vjeri i bolje se upoznaju sa kulturno-historijskim naslijeđem i prirodnim ljepotama svoje domovine.

Pratite progres učesnika Male Medrese na njihovoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/MalaMedresa/.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3