Pomoć bošnjačkih džemata iz Njemačke

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sarajevo, 25. juni 2014. (MINA) – Delegacija Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj posjetila je danas reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića. Delegaciju je predvodio Pašo ef. Fetić, muftija IZB u Njemačkoj, a u delegaciji su još bili: Sulejman Spahić, referent za finansije Mešihata, Nagib Mujkić i Nihad Bećirević,  članovi  Sabora i Ekonomskog savjeta IZB u Njemačkoj. Oni su Reisu-l-ulemu upoznali o akciji koja je organizirana u džematima za pomoć nastradalim područjima u Bosni i Hercegovini.

reis-del-izbnj-06-2014-1

Pašo ef.Fetić, muftija IZB u Njemačkoj je kazao da je u organizaciji Mešihata Islamske zajednice i bošnjačkih džemata u Njemačkoj do sada u Bosni i Hercegovinu otpremljeno preko stotinu kamiona i šlepera pomoći u hrani, odjeći, obuću i drugim potrepštinama.

U prikupljanju novčane pomoći koja je još u toku do sada je prikupljeno više od 150 hiljada EURA koja će se putem Rijaseta distribuirati na nastradala područja.

Delegacija IZ B u Njemačkoj također je izvijestila Reisu-l-ulemu da su prikupili i dio novčanih sredstava za obnovu Aladža džamije, a koja će uručiti muftiluku goraždanskom.

reis-del-izbnj-06-2014-2

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3