Posjeta Abdulah ef. Polovine IZ Vancouver

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povodom otkrivanja najvece masovne grobnice u mjestu Tomasice kod Prijedora i povodom 20 godina od izlaska na slobodu nase brace i sestara koji su bili zatoceni u zloglasnim logorima, IZ Vancouver BC Canada je 14.Dec.2013.god. u saradnji sa Udruzenjem Logorasa organizovala vece druzenja i sjecanja na svu nasu nevino ubijenu bracu i sestre, sve sehide i sve nase umrle.

U goste smo pozvali glavnog imama za Medzlis1 West, naseg velikog prijatelja Abdullaha ef. Polovinu. Poslije Aksam namaza Adullah ef. je odrzao kratko predavanje o re-organizacij ICNAB. Poslije predavanja dzematlijama su se obratili bivsi logorasi. Zatim nam je Abdullah efendija proucio Ja’sin i dovu. Poslije klanjanja Jacije namaza uslijedila je vecera i druzenje do ponoci.

Zelio bi da se zahvalim nasem gostu, oblasnom imamu i prijatelju Abdullah ef. Polovini na njegovom dolasku, pomoci i podrsci koju pruza ovome dzematu. Abdullah efendija da vas Allah dz.s. nagradi-amin. Sa ovih slika mozete vidjeti dio te veceri. Mahsuz selam i svako dobro.

IZ Vancouver BC Canada

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu