Posjeta halke Kur’ana IZ Erie džematima u Syracuse i Utici

U subotu 9. marta 2019. godine, na prijedlog imama Adem ef. Garića, organizovana je posjeta halke Kur’ana Bošnjačke Islamkse Zajednice Erie džematima u Syracuse i Utici. Posjeta je zamišljenja kao susret halki Kur’ ana koje gravitiraju na području medžlisa 3. Učešće su pored učača Kur’ ana koji pohađaju redovne časove petkom u džematu Erie ( Kiraet i tedžvid ) uzele i džematlije koje su izrazile želju da im se pridruže, tako da je grupa od dvadaeset džematlija krenula na put prema Syracusu i Utici. Također, važno je spomenuti u tom pogledu svesrdnu podršku i potporu džematskog Odbora i džematlija, kojima se zahvaljujemo.

U džematu Syracuse ugodan doček za goste iz Erie pripremili se domaćin i glavni imam medžlisa 3 Muris ef. Neimarlija sa svojim džematlijama. Tom prilikom proučen je Jasin-i-šerif i dova pred duše umrlih i šehida Bosne i Hercegovine. U Utici su posjećena dva džemata, čiji su se domaćini, Amsal ef. Memić i Ahmedin ef. Mehemedović, sa svojim džematlijama potrudlili da atmosfera bude prijatna, bratska, prožeta ljepom riječju i ljubavlju. Ovom prilikom zahvlajujemo se bratskim džematima u Syracuse i Utici, sa dovom da ih dragi Allah osnaži u dobru, te se nadamo i očekujmo njihovu skoriju posjetu.

Nadamo se da će ova posjeta biti povod i ostalim džematima na području Sjevene Amerike, da se u okviru svojih datosti okupljaju, razmjenjuju mišljenja, unapređuju među džematsku saradanju, kako bi očuvali ono što nam je najvažije ; našu vjeru, zajedničku kulturu, tradiciju, domovinu i jezik, sve kako bismo se okupili oko Istinske riječi koja nas ujedinjuje.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.