Posjete džematu BICC u Čikagu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Predstavnica Uprave za vjerska pitanja IZ u BiH i profesorica u Gazi Husrev begovoj medresi u Sarajevu , dr. Safija Malkić, u nedjelju 26-og augusta 2018.godine na poziv ženske grupe “Bošnjakinja” posjetila je Čikago i džemat BICC.

Nakon uvodnih riječi predsjednice ženske grupe, prof. Amine Sendić-Mešić, članicama ove vrijedne grupe obratila se uvažena gošća kazajući o ulozi roditelja u odgojno-obrazovnom procesu djece. Njena posjeta je rezultat napora ženske grupe Bošnjakinja da se u svom radu fokusira na edukativno-kulturne aktivnosti, i na tome im čestitamo.

U pratnji prof. Safije bio je i direktor Gazi Husrev begove medrese u Sarajevu i glavni imam Gazi Husrev begove džamije, hafiz Mensur Malkić koji se nakon akšam namaza prisutnima obratio prigodnim predavanjem.

U svom obraćanju zahvalio se na vrlo značajnoj podršci koju džemat BICC Chicago već dugi niz godina pruža pomažući sve značajnije aktivnosti i projekte Islamske zajednice u BiH. Posebno je pohvalio džematskog Odbora i Savjetodavnog vijeća i čestitao svim Bošnjacima Čikaga na projektu izgradnje IC Ćamil ef. Avdić.

Njegov domaćin bio je hafiz Muriz ef. Mešić, nekadašnji imam Hadžijske džamije u Sarajevu i jedan od učača hafiske mukabele u Gazi Husrev begovoj džamiji u Sarajevu. Iako termin njegovog dolaska nije bio poznat do zadnjeg trenutka, džematlije su se obradovale susretu sa njim i zahvalili na riječima podrške.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3