Predramazanska čestitka Glavnog imama ICNAB-a

Br: 01/NA-15/15

Phoenix, AZ: Ša’ban 24, 1436. god. po H.,

Juni 11, 2015. godine

Predmet: Predramazanska čestitka Glavnog imama ICNAB-a

Esselamu alejkum draga braćo i sestre, Bošnjaci i Bošnjakinje,

U četvrtak 18. juna 2015. god. je prvi dan ovogodišnjeg mubarek mjeseca Ramazan-i-Šerifa 1436. Godine po hidžri. U poznatom hadisu Muhammed a.s. kaže: “Ko bude postio mjesec ramazan s istinskom vjerom u srcu i izvršavanjem svih obaveza, biće mu oprošteni grijesi koje je do tada učinio.”

Koristim ovu radosnu priliku da pozovem sve imame, članove džematskih odbora i sve džematilije da iskoristimo ovaj mubarek ramazan zbijajući svoje saffove ne samo na teravih-namazima, nego i u svim džematskim projektima i projektima naše Islamske zajednice, ICNAB-a. Ramazan je mjesec u kojem naši džemati dožive jedan poseban procvat. Džamije se posjećuju svakodnevno, vjerski program je raznovrstan i što je najvažnije, ibadeti se obavljaju skupno tj. u džematu.

Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, neka nam sljedeći hadis Božijeg Poslanika Muhammeda a.s. posluži kao moto našeg odnosa prema džematu i razumijevanja ramazanske poruke: “Musliman prema muslimanu se odnosi kao zgrada čiji se dijelovi međusobno vežu i čine jednu čvrstu cjelinu.”

Pomozimo sebi tako što ćemo pomoći jedni druge, ojačajmo sebe tako što ćemo jačati naše džemate i našu Islamsku zajednicu. Zamolimo Allaha dželle šanuhu da nam se smiluje i da nam grijehe naše oprosti u nadolazećem mubarek mjesecu Ramazanu – Amin!

Ramazan Šerif Mubarek Olsun !

Uz mahsuz selam,

                                                                     

Mr. Sabahudin ef. Ćeman

Glavni imam i Predsjednik

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike – ICNAB

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.