Projekt gradnje džamije St. Louis Islamic Center džemat “Nur”

St. Louis Islamic Center džemat “Nur” je jedan od dva sentluiška džemata koji su dio ICNAB-a. U aprilu 2011. godine, džemat je kupio parcelu od 11 dunuma u središtu bošnjačke zajednice. Nakon skoro godinu dana koliko je trebalo da se izradi građevinska dokumentacija i da se dobiju potrebne dozvole, krenulo se u projekat pod nazivom “Iz temelja do Nura” koji podrazumjeva izgradnju multifunkcionalnog objekta od skoro 1,000m2. Ukupna vrijednost projekta je oko $1,500,000.

Od kamena temeljca za izgradnju novog objekta je prošlo skoro dvije godine, a radovi na gradnji nove džamije napreduju bolje nego očekivano. U gradnju je do sad uloženo oko $1,000,000, a iako nije u potpunosti završen izvana, sam objekat izaziva ponos kod Bošnjaka St. Louisa i Amerike, kao i divljenje amerikanaca koji žive u okolini džamije i onih koji su na drugi način upoznati sa projektom.

Trenutno se radi na završavanju betonskih površina tako da se u nadolazećem periodu fokus gradnje može prebaciti na unutrašnje radove. Radi se na razvođenju električne instalacije, vodoinstalacije, kao i instalacije za ozvučenje i sigurnosni system, te HVAC i sprinkler sistema. Cilj je da se svi ovi radovi završe, tako da se krajem oktobra krene sa postavljanjem gipsanih ploča.

Za završetak gradnje potrebno je skupiti oko $250,000, te Vas pozivamo vas da uzmete učešće i da poržite nastavak gradnje džamije. Budite vakif i pomozit gradnju ovog centra. Za više informacija kontaktirajte Eldin ef. Sušu na 314-939-9074 ili Eldar ef. Malkića na 314-327-7814, a opcije za uplatu vakufske donacije su slijedeće:

1. Putem pošte – STLIC, PO Box 510932, St Louis, MO 63151
2. Preko PayPal-a – http://stlic.org/donate/

Video zapis na kojem se može vidjeti trenutni progres izgradnje od početka do sada možete naći na ovom linku http://youtu.be/NuTY1MNNJDo

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.