Prvi mektebski bazar u Erie

U subotu 1. decembra 2018. godine, u prostorijama Bošnjačke Islamske Zajednice Erie, u sklopu obilježavnja Dana Državnosti BiH i Mevluda (rođenja) Allahova Poslanika a.s. održan je prvi “Mektebski bazar”. Tom prilikom, polaznici mekteba su priredili prigodan program, podsjećajući prisutne džematlije na vrijednosti domovine, na potrebu i važnost vjere, te na veličinu ličnosti Allahova Poslanika a.s. o kojem su govorili kroz mini predstavu “Život i prva objava“.

Imam Adem ef. Garić je upoznao prisutne džematlije o ciljevima “Mektebskog bazara“ od kojih su najvažniji: okupljanje porodica u mjesecu mevluda oko riječi Poslanika a.s., upoznavanje i zbližavanje s njegovom mubarek ličnošću, te razvijanje socijalnih, humanitarnih, ekonomskih vještina kod polaznika.

S obzirom da je “Mektebski bazar“ donatotskog karaktera, učenici su prezentirajući svoje radove uspjeli tu večer prikupiti $480 za potrebe mekteba. Uključenost, aktivnost i zadovljstvo roditelja i džematlija je bila vidljiva, što smatramo velikim uspjehom, i zbog čega smo neizmjerno zahvalni.

Cilj nam je da projekat „Mektebskog bazara“ bude prepoznatljiv brend našeg džemata, te se nadamo da ćemo ideju o tome uspjeti proširiti i na ostale naše džemate, kako bi se u budućnosti na taj način okupljali.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.