Prvi ženski mevlud u džematu Jacksonville, FL

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu 9. marta, poslije podne namaza, održan je prvi ženski mevlud u džematu Islamic Community of Bosniaks “Al Hajj Feriz Delkic“ u Jacksonville, FL. Mevludski program su izvele hanume iz džemata. Povod za mevlud je bio želja da se napravi neki program posebno za žene, gdje bi uz prigodan vjerski program imale jedno lijepo druženje.

Uvodnu riječ je imala mualima Fatima Hodžić, koja je ujedno i organizator ovog mevluda, zatim je proučeno par odlomaka iz Kur’ana koje su proučile hanume koje su prošle godine završile kurs sufare.

Nakon proučenog mevluda hanumama se obratila prigodnim predavanjem specijalna gošća Aiša Purak. Sva ta atmosfera je izmamila mnogo emocija i suza kod slušalaca. Aiša hanuma je ujedno i predstavila svoje dvije knjige koje je napisala, a prisutni su kupovinom istih podržali njen rad uz želju da je još koji put ugostimo. Druženje je nastavljeno uz ručak koji su pripremile vrijedne hanume našeg džemata.

Lijep program, ukusna hrana, mnogo emocija i lijepih riječi su obilježili ovaj dan. Nadamo se da će ova praksa postati tradicij u našem džematu kojoj će se hanume svake godine radovati. Da Allah, dž.š., blagoslovi naša druženja i da bereketa u tome.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.