Čestitka glavnog imama dr. Sabahudin ef. Ćemana povodom ramazanskog bajrama

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dvadeset i devetoga ramazanskog dana odlazi nam naš dragi gost. Ovaj odabrani mjesec nam je donio mir koji osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i u našim džematima.

Bajramski dani predstavljaju radost zbog uspješno završene ramazanske škole, u kojoj smo učili kako povećati svoj iman, osnažiti svoj karakter i sa Allahovom dž.š. voljom doći do glavnog cilja ramazanskog posta – bogobojaznosti. Ovi predstojeći dani bajrama su proslava individualne pobjede nad sopstvenim egoizmom, strastima i slabostima.

Neka Bajram bude povod i vrijeme da pažnju posvetimo prema porodici i njenim tradicionalnim vrijednostima. Molim Allaha dž.š. da ovaj Bajram bude nova stranica našeg života, koja će biti čista od grijeha, i koja će nam donijeti više međusobne solidarnosti, razumijevanja, tolerancije i prosperiteta.

Cijenjeni članovi Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, poštovani imami i predsjednici, članovi džematskih odbora, cijenjene džematlije, braćo i sestre, neka nam ibadeti Ramazana i radost Bajrama učvrste našu vjeru, pojačaju naše jedinstvo i međusobno povjerenje. Svima vama, vašim porodicama, kao i svim muslimanima i muslimankama, čestitam nastupajuće bajramske dane, sa željom da ih provedete u radosti i veselju sa svojim najbližim, prijateljima i komšijama.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Dr. Sabahudin ef. Ćeman

Glavni imam

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3