Ramazanska čestitka muftije dr. Sabahudin ef. Ćemana

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Poštovani imami, cijenjeni predstavnici džemata, dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, braćo i sestre,

Prema takvimu islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u nedjelju 5. maja dolazi nam najdraži gost, mjesec ramazan koji sa sobom nosi poklone. Kao i za svakog nama dragog gosta mi se posebno pripremamo, a ramazan nam je najdraži od svih, te se stoga moramo posebno pripremiti.

Ramazan nam donosi poklone milosti, oprosta, spasa od džehennemske vatre, a svakome od nas to su najvrijedniji pokloni koje možemo primiti u životu.

Braćo i sestre, pripremimo svoja srca, očistimo ih od poroka ovog svijeta, iskreno učinimo tevbu Allahu dž.š. jer je to najbolja priprema za ovaj mjesec.

Neka nas ove pripreme učine još boljim ljudima, boljim muževima i suprugama, boljim muslimanima, boljim članovima zajednice, jer poslanik Muhammed s.a.v.s. je rekao: „Najbolji od vas je onaj koji koristi drugim muslimanima“.

U mjesecu Ramazanu obuzdajmo svoje tijelo i prohtjeve pojačanim ibadetom i zikrullahom. Očistimo svoje kuće i imetak sadakom i zekatom, očistimo svoj post sadekatu-l-fitrom. Otvorimo vrata svoje milosti prema našoj porodici, rodbini, prijateljima i zajednici.

Čineći gore navedeno, uz Allahovu dž.š. milost, možemo očekivati ramazanske poklone koji će nas očistiti od grijeha i ako Bog da, uvesti u džennet.

Molim Allaha dž.š. da nam u u mjesecu ramazanu primi post i sve druge ibadete te nas učini od onih kojima će Allah dž.š. podariti poklone ovog mjeseca!

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

dr. Sabahudin ef. Ćeman
Muftija

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3