Rezultati projekta “Kurbani 2016”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je sa preko 2,200 kurbana bila jedana od aktivnijih učesnika projekta “Kurbani 2016” koji u organizaciji Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini i ove godine na najbolji mogući način odgovora na tešku ekonomsku, socijalnu i humanitarnu situaciju u Bosni i Hercegovini. U akciji je ove godine otkupljeno 20,075 grla stoke, i to uglavnom od povratnika.

Projektom su i ove godine u fokus stavljena povratnička mjesta u gornjem i srednjem Podrinju, istočnoj Hercegovini, zapadnoj Bosni i zapadnoj Hercegovini gdje su se kod povratnika otkupiti kurbani, žrtvovati i podijeliti u povratničkim mjestima. Kada je raspodijela kurbanskog mesa u pitanju podjela i ove godine je, pored povratničkih porodica i medresa, bilo podijeljeno javnim kuhinjama, bolnicama, staračkim i studentskim domovima te drugim ustanovama

Ako je budućnost povratničkih džemata zagarantovana na ovim prostorima onda je zagarantovana i budućnost svih Bošnjaka u našoj zemlji i svih građana naše domovine BiH. Svi članovi IZ i svi Bošnjaci bi i u budućnosti trebali da budu konstruktivan dio ovog projekta i da se na najbolji mogući način odgovori izazovima vremena u kojem živimo.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3