Sabor ICNAB-a i otvor džamije u Denver, CO

Održavanje 17. redovne sjednice Sabora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike planirano je da se održi u Denveru, CO, 31. marta i 1. aprila 2018. godine. Predstavnici svih džemata koji su u sklopu ICNAB-a će se sastati da diskutuju o stvarima vezanim za trenutno stanje, ali i napredak i poboljšanje naše zajednice. Tokom istog vikenda održaće se i svečani program povodom otvorenja džamije Bosanskog Edukativnog i Kulturnog Centra.

Vrijedne džematlije ovog jedinog bošnjačkog džemata u saveznoj državi Koloradu su uspjele da nakon nekoliko godina napornog rada na preuredjivanju objekta privedu kraju sve neophodne radove koji će dozvoliti nesmetano korištenje objekta i otvoriti mogućnosti za nove aktivnosti. Iskreno upućujemo dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da vakifima ovog džemata ukabuli svaki hairli korak koji su napravili na Njegovom putu i da im mnogostruko nadoknadi svaki uloženi dolar u prelijepu Allahovu dž.š. kuću.

Dolazak na sve aktivnosti ovog vikenda je potvrdilo dosta gostiju iz Sjeverne Amerike i Bosne i Hercegovine, a vrijedni domaćini aktivno rade da bi sve prošlo u najboljem toku. Sve detalje vezane za program možete naći na http://www.bekcc.org/sabor-otvor-dzamije/otvor-dzamije/ .

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.