Sabor ICNAB-a i otvor džamije u Denver, CO

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Održavanje 17. redovne sjednice Sabora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike planirano je da se održi u Denveru, CO, 31. marta i 1. aprila 2018. godine. Predstavnici svih džemata koji su u sklopu ICNAB-a će se sastati da diskutuju o stvarima vezanim za trenutno stanje, ali i napredak i poboljšanje naše zajednice. Tokom istog vikenda održaće se i svečani program povodom otvorenja džamije Bosanskog Edukativnog i Kulturnog Centra.

Vrijedne džematlije ovog jedinog bošnjačkog džemata u saveznoj državi Koloradu su uspjele da nakon nekoliko godina napornog rada na preuredjivanju objekta privedu kraju sve neophodne radove koji će dozvoliti nesmetano korištenje objekta i otvoriti mogućnosti za nove aktivnosti. Iskreno upućujemo dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da vakifima ovog džemata ukabuli svaki hairli korak koji su napravili na Njegovom putu i da im mnogostruko nadoknadi svaki uloženi dolar u prelijepu Allahovu dž.š. kuću.

Dolazak na sve aktivnosti ovog vikenda je potvrdilo dosta gostiju iz Sjeverne Amerike i Bosne i Hercegovine, a vrijedni domaćini aktivno rade da bi sve prošlo u najboljem toku. Sve detalje vezane za program možete naći na http://www.bekcc.org/sabor-otvor-dzamije/otvor-dzamije/ .

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3