Seminar za hadž u organizaciji IZBSA 2018. godine

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U okviru organizovanja ovogodišnjeg hadža, organizovati će se edukativni seminar za hadžije koje ove godine, ako Bog da, idu na hadž iz Amerike, ali i za one koji planiraju da idu narednih godina.

Seminar ima za cilj da hadžijama ukase na najvažnije momente u organizaciji i odlasku na hadž, o hadžu kao dužnosti svakog muslimanam o fazama putovanja koje ih očekuju, o smještaju i drugim stvarima vezanim za organizaciju.

Hadžijama će se dati praktični savjeti koji će im omogućiti da sve prodje sa što manje problema. Tokom seminara hadžije će dobiti i brošuru o hadžu.Još jedna prednost seminara je da će hadžije imati priliku da se bolje upoznaju i da nova prijateljstva iskoriste za uspješniji odlazak i boravak na svetim mjestima.

Seminar o hadžu će imati dva termina: Atlanata (28. juli) i St. Louis 11. Avgust. Seminari počinju u 1o am i vodiće ih h. Ismet ef. Zejnelović, rukovodilac Ureda za hadž i umru IZBSA.

Do sada je prijavljeno preko 60 hadžija koji, ako Bog da, na hadž kreću 15. avgsta direktnim letom iz Njujorka za Džedu, a vraćaju se 30. Avgusta.

Za više informacija o hadžu ili seminaru zainteresovani se mogu obratiti h. Ismet ef. Zejneloviću na 678-614-3999.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3