Održana septembarska sjednica IO IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U utorak 11. septembra 2018. godine održana je redovna sjednica Izvršnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Na sjednici su predstavnici Organizacionog odbora Susreta Bošnjaka iznijeli kraću analizu proteklih Susreta, te je generalni stav da su ovogodišnji Susreti Bošnjaka veoma uspješno organizirani, a također je izraženo posebno zadovoljstvo posjetom na svim organiziranim događajima. Također su izneseni i propusti na kojima će se u narednom periodu raditi kako bi se isti minimizirali, te su izneseni prijedlozi o mjestu održavanja 24. Susreta Bošnjaka 2019. godine o čemu će se odluka donijeti naknadno.

Sekretar IZBSA-a Mirnes ef. Lemeš je podnio izvještaj o akciji kurbana koja je i ove godine polučila dobre rezultate, te je na prostoru IZBSA ukupno uplaćeno 2389 kurbana što je povećanje od 109 uplata u odnosu na 2017. godinu. Muftija Dr. Sabahudin ef. Ćeman se zahvalio svim džematima, predstavnicima džemata i imamima koji su radili na ovoj akciji, njenoj promociji kao i na blagovremenim slanjem informacija kako bi se akcija realizovala na najbolji mogući način.

IO je također raspravljao o budućem Uredu Vjerskoprosvjetne službe IZBSA a na osnovu zaključka sa posljednjeg Sabora IZBSA u Denveru, te iznio prijedloge o formiranju pomenutog Ureda u narednom periodu.

IO je raspravljao i o drugim pitanjima te je donio i nekoliko drugih važnih odluka i zaključaka.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3