Sergija za izbjeglice iz Sirije

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Na sjednici Rijaseta lslamske zajednice u BiH održanoj 27. avgusta 2015.g./12. zu-l-ka’de 1436.h.g. a na prijedlog reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića usvojen je Zaključak da se organizuje sergija za izbjeglice sa područja Bliskog istoka, koje bježeći od ratnih razaranja i strahota traže svoje mjesto pod suncem, te boljim i sigurnijim životom.

Shodno ovoj odluci, u svim džematima ICNAB-a će se najaviti navedena sergija, a po završetku sergije sve uplate na račun ICNAB-a će se što prije proslijediti u Rijaset.

“Svjedoci smo da je ovo jedna od najvećih izbjegličkih kriza u Evropi i Svijetu, kao i iskušenja kroz koja prolaze ti ljudi na svom putu. Kolone izbjeglica u nama bude bolna sjećanja na našu ne tako davnu prošlost kada smo i sami bili suočeni sa stradanjima i progonima sa svoje zemlje i topraka. Zato očekujemo od vjernika da iskažu svoju solidarnost sa tim napaćenim ljudima, te pokažu humanost na djelu. Stoga pozivamo mešihate i urede muftija da putem glavnih imama u petak 28. avgusta obavijeste sve hatibe o ovom zaključku, te najave sergiju koju će organizirati 04. septembra 2015. godine, nakon džuma-namaza.” – Poručeno je iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3