Sistem bodovanja za dodjelu stipendija Fondacije Ljiljan

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Bodovna kategorijaObjašnjenjeBodovanje
Prosijek ocijenaProsjek ocjena je ujedno i broj poena uz dodatak za 9.0 i više.
Bodovanje studenata koji su upisli prvu godinu fakultet se vrši na osnovu prosjeka iz 4 razreda srednje škole i bodovanje će se vršiti odvojeno od starijih studenata.
Prosjek od 9.0 do 9.4 dodatna 2 poena, prosjek od 9.5 do 9.9 dodatna 4 poena i prosjek 10 dodatnih 6 peona.
ZaposlenostBoduje se zaposlenost roditelja ili primanja po osnovu penzije i socijalne pomoći.Ako ne rade roditelji 4 poena, ako jedan roditelj radi 2 poena, ako oba roditelja rade 0 poena. Za penzionere, ako je penzija ispod 500 KM dodatna 3 poena, preko 500 KM dodatna 2 poena.
Broj članova porodiceBodovi se daju na osnovu broja članova u domaćinstvu kao i broju djece koja se školuju.Za svakog člana porodice dodatnih 0.5 poena. Za svako dijete koje se školuje učenik ili student, dodaje se 1 poen.
Djeca jetimiJetimom se smatra dijete bez oca ili dijete bez oba roditelja.Za djecu jetime se dodaje 50 poena.
RVIRatni vojni invalidi u Armiji Republike Bosne i Hercegovine.Za djecu RVI sa invaliditetom do 50% dodatnih 5 poena, sa invaliditetom do 80% dodatnih 10 poena i preko 80% invaliditeta dodatnih 15 poena.
Borci Armije R BiHUčesnici u ratu u sklopu ARBIH u periodu 1992-1995.Dodatnih 10 poena.
PovratniciPoeni iz kategorije borci, povratnici, logoraši i dobitnici vojnih priznanja se sabiraju ako neko potpada pod dvije ili više kategorija.Dodatnih 5 poena.
LogorašiPoeni iz kategorije borci, povratnici, logoraši i dobitnici vojnih priznanja se sabiraju ako neko potpada pod dvije ili više kategorija.Dodatnih 10 poena.
Zlatni ljiljaniDobitnici priznanja Zlatni ljiljan ili drugog priznanja istog ili većeg ranga.Dodatnih 10 poena.
Primanja u porodiciOdnosi se na plaće, penzije ili drugu vrstu priamanja uz odgovarajuću dokumentaciju.Za svakog člana porodice se odbija po 300 KM od ukupnih primanja. Na ostatak primanja se oduzima po 1 poen za svakih 100 KM.
Preporuka imamaPotrebno je dostaviti preporuku lokalnog imama ili imama kod kojeg ste išli u mekteb.U slučaju da kandidati ne pošalju traženu preporuku oduzima se 5 poena i aplikacija se razmatra nakon potpunih aplikacija.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu