Sjećanje na sve žrtve grobnice “Tomašica”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Džemat Vancouver BC Canada je obilježio 20. decembar 2014 kao dan sjećanje na sve žrtve najveće masovne grobnice na Balkanu “Tomašica” .Program je bio sastavljen od akademskih i vjerskih dijela.U akademskom dijelu programa su učestvovali: Kemal Hodžić zatočenik logora Keraterm, Omarska i Manjača koji je iz prve ruke objasniti sve strahote kroz koje su prošli mnoge Prijedorčani i drugih Bošnjaci u ovim logorima.Grupa omladinaca iz našeg dzemata (Adnan Hadžimahović, Lejla Kajević i Lejla Velagić) su pripremili predavanje o lokaciji i razmjeri tragedije nevino ubijenih Bošnjaka. Oblasni imam za Medžlis 1 West Abdulah ef. Polovina je podsjetio na statističke razmjere agresije nad republikom Bosnom i Hercegovinom i stradanje bošnjačkog naroda.

Na kraj akademskog dijela programa učesnika prisutnima se obratio Adam Mirza podpredsjednik Voice of Bosnian Genocide i pozvao sve prisutne
da podrže rad organizacije i pomognu manifestaciju “20 godina genocida u Srebrenici”, koja se ako Bog da održava naredne godine u Seattle. U vjerskom dijelu programa Muhamed Polovina i Abdullah Polovina su proucili Ja’sin i dovu za sve žrtve Tomašice kao i za sve naše umrle.Poslije noći molitve je slijedi večera i druženje do ponoći.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3