Stipendije Fondacije “Ljiljan” Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dodijeljenje u Bihaću

U ponedjeljak, 25. januara 2022. godine muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je primio u zvaničnu posjetu i razgovarao sa dr. Sabahiudinom-ef. Ćemanom, muftijom Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi. Razgovarali su o aktivnostima Islamske zajednice na područjima na kojima djeluju i razmjenili iskustva o brojnim pitanjima koja su značajna za obje institucije koje predstavljaju.

„S posebnom pažnjom i interesovanjem sam primio informaciju o stanju našeg naroda u Sjevernoj Americi i neobično mi je drago da su i naši ljudi, sa područja našeg muftijstva, aktivno uključeni u rad Islamske zajednice u Sjevernoj Americi. Također, zaista je primjetno s koliko ljubavi i žara naš narod izvan domovine brine o stanju u Bosni i Hercegovini i o našim potrebama i problemima s kojima se suočavamo. Islamska zajednica kroz fondaciju „Ljiljan“ svake godine dodijeli značajan broj stipendija za naše studente. Tako je bilo i ove godine i koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali na bilo koji način da ove stipendije dođu do naših studenata i nadam se da će se svojim dovama i dobrim rezultatima na studiju odužiti onima koji su im dodijelili stipendije.“ – istakao je muftija Kudić.

Muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi dr. Sabahudin-ef. Ćeman se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu, istakao koliko je važno da jedni drugima budemo podrška i da na pravi način razumijemo jedni druge. Veoma srdačan doček i ugodan razgovor sa muftijom Kudićem me uvijek iznova oplemeni i učini sretnim. Zahvaljujem našim Bošnjacima u Sjevernoj Americi koji izdvajaju svoja sredstva za fondaciju „Ljiljan“ i nadam se da ćemo sve više naše potencijale uvezivati i biti korisni društvu u kojem živimo i našoj braći i sestrama u domovini.“ – poručio je muftija Ćeman.

Ovom prilikom za šest studenata Univerziteta u Bihaću, dodjeljene su stipendije fondacije „Ljiljan“ u iznosu od $500 USD. Studenti su se zahvalili muftijama i Islamskoj zajednici na brizi i podršci, te iskazali nadu da će opravdati uložena sredstva i svojim trudom i zalaganjem postići najbolje rezultate, a nakon studija ostati u domovini i izgrađivati je po uzoru na uspješne i prosperitetne zemlje.

Naredna podjela stipendija je zakazana za utorak 25. januara 2022. godine u Tuzli.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.