Stipendije Fondacije “Ljiljan” Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dodijeljenje u Zenici

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U srijedu, 26. januara 2022. godine, u Muftijstvu zeničkom upriličena je dodjela stipendija, koje je obezbijedila fondacija „Ljiljan“ Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) za studente sa područja Muftiluka zeničkog koji studiraju na različitim univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević organizirao je prijem za muftiju IZBSA dr. Sabahudina-ef. Ćemana, a potom su se obratili studentima prigodnim riječima. 

Obraćajući se studentima muftija Dizdarević istakao je važnost stjecanja znanja, te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike koja u kontinuitetu pomaže naše studente.

Muftija dr. Sabahudin-ef. Ćeman zahvalio se muftiji Dizdareviću na gostoprimstvu i pomoći pri realizaciji dodjele stipendija, te se kratko obratio studentima zaželivši im mnogo uspjeha u školovanju i budućem radu.

Ovom prilikom uručeno je 20 stipendija u iznosu od $500 USD te je sa ovom dodjelom podjela stipnedija za studente u Bosni i Hercegovini za školsku 2021./2022. godinu završena.

Koristimo priliku da se zahvalimo zeničkom muftiji Dizdareviću i njegovom osoblju na pomoći pri realizaciji dodjele stipendija.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3