Svečane podijele diploma u Seattle

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Danas je u džamiji Islamic Community of Bosniaks in Washington bilo veoma veselo i na licima učenika, njihovih roditelja i rodbine koja je došla u džamiju. Osjetilo se lijepo raspoloženje i radost jer je imam Begzudin ef. Jusić prezentirao najosnovnije što je obiljezilo mektebsku 2014-2015. godinu.

U ovoj godini upisano je 142 polaznika, od toga 109 učenika mektebske nastave a 33 polaznika odrasle grupe. Danas je podijeljeno 93 diplome za polaznike mektebske nastave, a u mjesecu ramazanu će biti podijeljene diplome za 27 redovna polaznika odrasle grupe.

Mektebskom nastavom rukovodili su imam Begzudin ef. Jusić i prof. Elma Jusić. Nastava se izvodila na tri punkta: Shoreline, Bellevue i Tukwili subotom i nedjeljom uz 35 radne sedmice i 70 časova za sve mektebske grupe što odgovara standardima mektebske nastave Rijaseta IZ-e.

Čestitamo našem imamu Begzudin ef. Jusić kao i njegovoj supruzi Elmi Jusić, te svim učenicima i njihovim roditeljima na ovom odlično ostvarenom uspjehu. Naša Islamska zajednica će u potpunosti podržavati ovaj projekat i truditi se da omogući što bolje uslove za rad mektebske nastave.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu