Svečani program u “Selam” džamiji u Grand Rapids, MI

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Džemat “Bošnjački Islamski Kulturni Centar” Grand Rapids, MI je 5. marta 2016. godine održao program povodom Dana Nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao i još jednu donatorsku večeru na kojem je nastavljen niz uspješno održanih skupova kojima je bio cilj skupljanje potrebnih sredstava za izgradnju Selam džamije u Grand Rapidsu, MI.

I ovog puta imalo smo, pored lokalnih imama i džematskih aktivista, i nekoliko posebnih gostiju koji uvijek izazovu dodatnu pažnju i podstrijek za još bolji odziv i konačni finansijski ishod ovakvih druženja.

A ishod je bio više nego dobar – oko skupljenih $60,000, noć za pamćenje i kontinuitet u prilivu sredstava za neometano finaliziranje radova na našoj ljepotici u procvatu.

Spomenimo još izvedbu ilahija Madžida Abaze i promociju knjige “I ja sam iz Srebrenice” voditelja sa Hayat TV Fikreta Hodžića, koji su također bili prisutni, i utisak će biti kompletan. Da možemo računati na odziv i nesebične donacije naših braće i sestara, potvrđeno je i činjenicom da smo u jednom moment pomislili da ćemo ostati bez mjesta u sali.

Ovu priliku smo iskoristili i da proučimo dovu za svršenike hatme za odrasle koji su prije godinu dana savladali sufaru u organizaciji našeg džemata. Sve u svemu, slike i video kojeg možete pogledati govore za sebe, a nama ostaje da budemo zahvalni Allahu dž.š. na ovim blagodatima, a zatim našim donatorima, volonterima, porodici Gazić koji nam uvijek ustupe svoj prostor i svim drugima koji nas prate i podržavaju.

Ovdje možete pogledati videokoji sadrži prikaz dosadašnjih radova na Selam džamiji i izvještaj sa donatorske večere. https://www.youtube.com/watch?v=_gs1cPeT3Tg

Vaše vakufske donacije za gradnju ove ljepotice možete poslati na

BCC

2839 Eastern Ave SE

Grand Rapids, MI 49508

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3