Search
Close this search box.

Svečano otvoren košarkaški teren u džematu IBEKO koji je donirao Jusuf Nurkić i njegova fondacija

Portland, OR – U subotu, 29. oktobra 2022. godine svečano je otvoren košarkaški teren koji je džematu Portland, tj. Islamsko Bošnjačko Edukativno Kulturološkoj Organizaciji (IBEKO) donirao Jusuf Nurkić kroz svoju fondaciju. Činu svečanog otvorenja prisustvovao je sam Nurkić, kao i drugi igrači Portland Trailblazersa.

Nurkić, koji za Portland Trailblazerase igra od 2017. godine, poznat je po svom humanitarnom radu širom svijeta, a na svom Facebook profilu je uz fotografije sa otvorenja objavio da “košarkaški tereni čine naše kvartove jačim, sigurnijim zajednicama”.

Džematlije su uživale u ovom prekrasnom danu za džemat IBEKO, ali najviše oni najmlađi koji su dobili priliku družiti se sa Nurkićem i drugim igračima Portlanda, zaigrati košarku na novom terenu, te dobiti autografisane dresove Portland Trailblazersa.

Džemat IBEKO je ovom prilikom uručio Jusufu Nurkiću zahvalnicu na uloženom trudu i novčanim sredstvima za ovaj hair projekat, ali i za Jusufovo neumorno promovisanje naših bošnjačkih vrijednosti i domovine Bosne i Hercegovine.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA