Svečano otvoren mesdžid “Sabur” u Atlanti

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Atlanta, GA: U petak i subotu 24 i 25. februara 2017. godine u džematu Zajednica Bošnaka Džordžija u Lawrenceville (Atlanta), GA održana je svečanost otvorenja novog mesdžida “Sabur” kao i proslava dvadesetogodišnjice postojanja džemata. Ovoj svečanosti je prisutvovao reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović sa delegacijom Rijaseta IZ BiH. Svečanosti su prisustvovali i drugi eminentni gosti iz političkog i vjerskog života iz domovine i Sjeverne Amerike.

U sklopu programa otvorenja džamije imami ICNAB-a, u petak navečer, proučili su mevlud koji je predvodio Ismet ef. Zejnelović, imam džemata Zajednica Bošnjaka Džordžija. Prisutnima su se prigodnim govorima obratili glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike – mr. Sabahudin ef. Ćeman i reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović. Na ovoj svečanosti prigodnim govorima prisutnima su se također obratili i hfz. Mensur ef. Malkić, direktor Gazi-Husrevbegove medrese, kao i Njegova ekselencija Haris Hrle, ambasador Bosne i Hercegovine u Sjedinjem Američkim Državama.

Tokom proteklog vikenda u organizaciji džemata Sabur održan je 16. Sabor Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike kome je prisustvovalo 79 delegata. Saboru je prisustvo i reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović. Glavne teme rasprave na Saboru bile su standardizacija poslovanja Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, standardizacija mektebske nastave, standardizacija mektebskih udžbenika, kao i projekti ICNAB-a, Mala Medresa, hadž i umra, Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike, Fondacija Ljiljan, i drugi.

Hvala Namiku Kovaču na slikama!

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3