Svečanost hatme u džematu “Ezan” Des Moines, IA

U subotu, 12. maja 2018. godine u prelijepom ambijentu džamije “Ezan” u Des Moines-u, IA održana je svečanost u povodu završetka mektebske nastave. Nakon što su mektebski učači hatme, njih trideset troje, proučili suru Jasin, proučen je i tevhid šehidima Bratunca.

Tokom programa, pored domaćina Nijaz ef. Valjevčića, skupu se obratio Jasmin ef. Mujagić, Enes ef. Rizvić i predsjednik dzemata “Ezan” hadžija Saib Ejubović koji je nakon svog obraćanja zajedno sa blagajnikom džemata Ramizom Dautovićem uručio hedije učačima hatme.

Poslije uručenih diploma učačima Časnog Kur’ana, muallima Edina Kazagić je podijelila diplome manjoj grupi nakon čega je uslijedilo čestitanje uz hedije koje su izazvale poseban osmjeh kod djece.

Bitno je napomenuti da u džematu “Ezan”, pored mektebske nastave za mališane, imaju časovi sufare i Kur’ana i za odrasle, te su na samom kraju programa uručene diplome i njima koji će dobiti hediju za svoj trud od Allaha, dž.š.

Ova godina u džematu “Ezan” je, hvala Allahu, dž.š., veoma uspješna kako na polju izgradnje, tako i na polju mektebske nastave. Ovom prilikom želimo se zahvaliti i muallimama Maidi Ikeljić i dr. Deniri Valjevčić koje su takodjer dale ogroman doprinos uspjehu mektebske nastave. Posebne čestitke idu na adresu roditelja koji su vrijedno radili u ovom odgojnom procesu zajedno sa muallimima.

U nastavku uživajte u slikama prelijepog ambijenta i prepune dzamije “Ezan”.

Učači hatme:

1. Adin Bećirović

2. Bajro Bećirović

3. Amer Jusić

4. Aden Muhamedagić

5. Almin Delić

6. Dino Hasanović

7. Lejla Hasanović

8. Aldin Hurić

9. Aldijana Hurić

10. Ajla Hajdarević

11. Selma Suljić

12. Haris Huskić

13. Emina Huskić

14. Sara Sefić

15. Mujo Rizvanović

16. Ermin Tabaković

17. Ahmed Ejubović

18. Rešid Suljić

19. Armin Ikeljić

20. Amina Ikeljić

21. Muhamed Bećirović

22. Medina Bećirović

23. Jasmin Jusić

24. Najla Salihović

25. Elma Jusić

26. Amer Orić

27. Armin Orić

28. Amina Zilić

29. Ahmedin Smajlović

30. Džana Karić

31. Elma Omerović

32. Aldis Hajdarević

33. Osman Memić

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.