Svi Bošnjački putevi vode u Portland, Grad ruža!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

“BOŠNJACI U DIJASPORI BEZ ČLANSTVA U DŽEMATU, BEZ DŽAMIJE I BOŠNJAŠTVA SU BEZ OPREDJELJENJA, A NEOPREDJELJENJE JE STANJE BESKONAČNE OPASNOSTI”

Upravni odbor Bošnjačke edukativno-prosvjetne i kulturalne organizacije – B.E.K.O. i Organizacioni odbor 19. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike pozivaju sve američke i kanadske Bošnjake i sve prijatelje Bosne i Hercegovine, ma gdje bili, na tradicionalne Susrete Bošnjaka Sjeverne Amerike u Portland, u grad ruža u američkoj državi Oregon koji će se, ako Bog da, održati u periodu od 23. maja do 26. maja 2014. godine. Svojim dolaskom vi ćete dati doprinos da se miris Islama, bošnjastva i Bosne i Herecegovine po treći put proširi i na Zapadnu obalu SAD. Tradicionalni Susreti oko 300,000 Bošnjaka Sjeverne Amerike se održavaju svake godine za vrijeme “Memorial Day Weekend-a” u jednom od gradova gdje je bošnjačka zajednica dovoljno stasala da se može prihvatiti vrlo složenog i ambicioznog posla koji uključuje pripreme oko održavanja skupova Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB), KongresaPoziv donatorima i sponzorima

Dragi prijatelji,
Uvaženi privrednici i biznismeni,
Braco i sestre Bosnjaci, Esselamu Alejkum!

Neka je hvaljen i slavljen Uzvišeni Allah dželle šanuhu koji nas je stvorio da živimo zajedno. Neka podari Svoj oprost, mir, radost, bratsku ljubav, solidarnost i razumijevanje našim dušama. Neka nas sve Njegova milost prekrije.

Devetnaesti susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike po treći puta se održavaju na zapadnoj američkoj obali u gradu Portlandu, federalna država Oregon. Datum održavanja, kao i svake godine, je zadnji vikend u maju, Memorial day, odnosno od petka, 23. do ponedjeljka 26. maja 2014. godine.
Za ovu priliku smo predvidjeli raznovorstan program vjerskog, kulturnog, političkog i sportskog sadržaja, gdje se za sve uzraste može po naći nešto interesatno.

Za ovu priliku doći će nam, ako Bog da, naši vjerski i politički lideri i eminentni intelektualci. Kao što znate kompletni susreti zahtjevaju brojna vremenska odricanja ali i snažnu financijsku potporu. Ove godine u sklopu 19. Susreta Bošnjaka, priredit će se i svečano otvorenje Mesdžida-džamije i Bošnjačkog centra u Portlandu.

S ozbirom da je Bošnjačka zajednica u Portlandu malobrojna, a uz to svega je desetak godina od kada organizirano djeluje na ovom području, gdje sa jednom džamijom i Bošnjačkim centrom pokušavamo obezbijediti budućim generacijama makar dijelom sretniju budućnost.

Radi uspješnosti održavanja kompletnih Susreta slobodni smo vas pozvati da financijski podržite, odnosno da sa vašim biznisnom, klubom, organizacijom ili grupom budete sponzor 19. tradicionalnih susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike.

U nadi da ćete prihvatiti naš poziv spremni smo po dogovoru na susretima reklamirati vaš biznis, klub, organizaciju ili grupu u formi u kojoj vi hoćete i želite da reklamirate sebe i svoj biznis, klub, organizaciju ili grupu. Uz donaciju dostavite nam propagandni materijal svoje firme, biznisa, kluba, organizacije ili grupe i mi ćemo ga dijeliti i reklamirati tokom Susreta Bošnjaka. Isto tako, zamolili bi vas da sa ovim pismom upoznate svoje prijatelje koji imaju svoje biznise i bave se određenom vrstom poduzetništva ovdje, pa da se i oni ukljuce u ovu akciju sponzorstva 19. susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike. Hvala!

Zlatni sponzor: $5,000
Srebreni sponzor: $3,000
Bronzani sponzor: $2,000
Ostali sponzori: $300 do $1,500

U sponzorstvo se može uključivati ili ujedinjavati jedan i više sponzora da se dođe do cifre koja je potrebna za prva tri sponzorstva. Iskoristite i ovu mogućnost.

Hvala i da vam i nama bude berićetli.

Bujrum, odazovite se našem pozivu!
Vaše donacije pošaljite na adresu:

BECO (Pay to the order)
12338 SE Foster Road
Portland, OR 97236

Ili kontaktirajte nas na telefon: 1503-432-8543

Ujedno svi oni koji žele postati vakifi džamije u Portlandu da pošalju svoju uplatu na istu adresu.
Allah dželle šanuhu je rekao: “I molitvu obavljajte i zekat dajite, a za dobro koje za sebe pripremite naći ćete nagradu kod Allaha, jer Allah dobro vidi ono što radite.”

Mahsuz selam i svako dobro i Neka Allahova Dzelle Sanuhu Milost bude s vama, vašom familijom i vasim radom. Amin!

Ispred Upravnog odbora BEKO

Adis Trnjanin, predsjednik UO BEKO
Abdulah Polovina, Imam BEKO

Bošnjaka Sjeverne Amerike, Omladinske organizacije i ostalih bošnjačkih organizacija i klubova koji će prirediti održavanje okruglih stolova, promocija, mevluda, tevhida, takmičenja polaznika mektebskih nastava, revije horskih i folklornih grupa, sportskih takmičenja, centralne svečane večere i programa i ostalog što uključuje našu islamsku i bošnjačku tradiciju i kulturu. Ovi Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike će biti malo i posebni, ako Bog da. U sklopu ovih 19. Susreta Bosnjaka Sjeverne Amerike bit će upriličeno i svečano otvorenje BEKO džamije i Bošnjačkog centra u Portlandu, pa vas zbog ovoga momenta posebno pozivamo da dođete na ove Susrete Bošnjaka.

Zato:

Poštovani imami, predsjednici i aktivisti džematskih odbora, uvažene džematlije i članovi Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB),

Prisustvujte Džumi- namazu i najvećem tradicionalnom učenju mevluda u Sjevernoj Americi, na kojem ćemo osjetiti bratsku blizinu i povezanost jednih ka drugima. Na kojima ćemo osjetiti i ojačati ljubav prema Uzvišenom Allahu dzelle šanuhu i Njegovom miljeniku Muhammedu alejhisselam, i našoj časnoj vjeri Islamu. Prisustvujte tradicionalnom učenju tevhida za naše Šehide i obilježavanja Dana Vakifa. Pridružite nam se svečanom otvaranju džamije i Bošnjačkog centra u Portlandu.

Poštovani Imami i članovi džematskih odbora, cijenjeni intelektualci, naučni radnici, prijatelji nauke i knjige: Pridružite nam se na okruglom stolu ICNAB pod nazivom: “Jedinstvo Bošnjaka na području Sjeverne Amerike”. Ukoliko ste spriječeni da dođete svoje radove možete poslati na e-maile: icnabmail@gmail.com ili becopdx@gmail.com

Poštovani biznismeni:

Dođite na Susrete Bošnjaka Sjeverne Amerike u Portland i promovišite svoj biznis. Dođite i upoznajte druge biznismene iz dijaspore i matice. Budite sponzori ovih trećih susreta Bošnjaka na zapadnoj obali SAD i Kanade. Sponzorirajući ove susrete vi sponzorirate i sebe.

Poštovani ljubitelji knjige, lijepe riječi, književnosti, poezije:

Dođite i promovirajte svoje knjige. Dođite na druženja sa knjigom, književnošću i poezijom. Dođite da se i u Portlandu čuje bosanski jezik.

Poštovani sportaši, posebno fudbaleri:

Dođite da se takmičite na najvećem bošnjačkom i BH-a fudbalskom turniru u Sjevernoj Americi: ”Kongres Kup”. Dođite da našim Amerikancima pokazemo kako Bosanci i Hercegovci igraju najpopularniju igru na svijetu. Dođite da se sportski družimo.

Poštovani prijatelji sevdaha, bošnjačke i bh. kulture i umjetnosti:

Dođite na najveću godišnju kulturnu manifestaciju sjevernoameričkih Bošnjaka: “Bošnjačko veče”. Nećete se ni ovog puta pokajati jer će te uživati u obraćanjima naših istaknutih Bošnjaka iz vjerskog i nacionalnog miljea, te predivnom sevdahu poznatih estradnih umjetnika odavde, a možda i iz BiH. Prisustvujte Smotri bošnjačkog folklora u okviru Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Poštovani omladinci i studenti:

Dođite da se u okviru Susreta družite i tako promovirate bošnjačku i bh. mladost.

Poštovani prijatelji medijske i informativne riječi:

Dođite da se družite i da zabilježite najveći događaj u bošnjačkoj i bh. dijaspori na kontinentu Sjeverne Amerike. Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, cijenjeni prijatelji; Zaboravimo sve naše probleme, neslaganja, svađe, podjele. Podredimo pojedinačno, kolektivnom. Ujedinimo se u jedan zajednički jaki kolektiv u ime samo jednog cilja; pokazivanja i dokazivanja da kao lojalni građani SAD i Kanade i kao civilizovan narod možemo i hoćemo na organizovan način očuvati i jačati našu vjeru, duhovnost, kulturu, tradiciju, historiju, i jezik u američkom melting potu i kanadskom kulturnom mozaiku. Neka bar na ovim susretima, makar na kratko svi problemi i podjele ostanu u drugom planu. Neka u prvom planu bude džemat i kolektiv, zajedništvo i druženje u ime iskazivanja naše ljubavi prema našem Gospodaru Allahu dželle šanuhu, te bošnjačkom biću i našoj domovini Bosni i Hercegovini, ovamo daleko preko bare kako to lijepo reče jedan pjesnik.

Za više informacija nazovite:

Tel.: 1503-432-8543

Pošaljite e-mail:

becopdx@gmail.com icnabmail@gmail.com

Obavezno posjetite i web prezentacije

BECOPDX.COM

SUSRETI.org

ICNAB.com

Vidimo se u Portland-u, ako Bog da, 23. maja 2014. godine i onda da se družimo do 26. maja 2014. godine. Grad ruža vas željno očekuje. Bujrum. Nećete zažaliti, ako Bog da.

Mahsuz selam i svako dobro!

Ispred Upravnog odbora B.E.K.O.:

Adis Trnjanin, predsjednik UO BEKO

Abdulah Polovina, Imam BEKO

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3