Tazija povodom preseljenja na bolji svijet akademika muftije Muamer ef. Zukorlića

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Muftija za Sjevernu Ameriku, dr. Sabahudin-ef. Ćeman, povodom preseljenja na ahiret dugogodišnjeg muftije sandžačkog Muamer-ef. Zukorlića uputio je taziju predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevlud-ef. Dudiću, kao i porodici rahmetli ef. Zukorlića:

Sa velikom tugom i iznenađenjem smo primili vijest o preseljenju na ahiret akademika muftije Muamer ef. Zukorlića, velikana našeg vremena. Bošnjaci Sjeverne Amerike, iako daleko od domovine, osjećaju veliku bol i tugu za gubitkom. Naš voljeni Poslanik Muhammed, sallau alejhi vesellem, nas uči da u ovim trenutcima kažemo istinu koju ćemo svi dočekati: „Svi smo Allahovi i njemu ćemo se vratiti“.

Rahmetli Muamer ef. je zadužio svakog Bošnjaka u domovini i svijetu svojim djelom i riječima, njegova zaostavština će ako Bog da ostaviti traga do sudnjeg dana. Na nama svima je da očuvamo njegovo naslijeđe za koje se on zalagao i da ga prenesemo na buduće generacije.

U ime muftijstva Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike i svoje lično ime, prije svega porodici Muamer ef., Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji, Vama muftija Dudiću, vašim saradnicima i svim Bošnjacima, posebno u Sandžaku i Srbiji, izražavam najiskrenije suosjećanje, moleći Uzvišenog Gospodara da muftiji Muamer ef. podari lijepi džennet, a njegovoj porodici sabur.

Sabahudin ef. Ćeman

Muftija

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu