U Atlanti održani Treći Susreti Omladine medžlisa 4

Tokom Memorial Day vikenda (27.-30. maja 2016.) održani su Treći Susreti Omladine medžlisa 4. Domaćin ovih susreta je bio džemat Zajednice Bošnjaka Džordžije u Atlanti, GA.

Gosti i predstavnici iz skoro svih džemata su pristizali do kasnih sati u petak. Vrijedni domaćini su dočekivali goste i u centru koji ova Zajednica posjeduje, ali i u hotelu.

Sa početkom u 10 sati ujutru održano je takmičenje polaznika mektebske nastave. Takmičenju je pristupilo 26 djece podijeljenih po uzrastu u tri kategorije.

Pobjednici prve grupe “Ilmihal” su:

 1. Amr Suša (St. Louis Islamic Center, St. Louis, MO)
 2. Melina Hot (Bosnian Islamic Center, Bowling Green, KY)
 3. Muhamed Malkić (St. Louis Islamic Center, St. Louis, MO)

Pobjednici druge grupe “Sufara” su:

 1. Džajna Rizvić (Zajednica Bošnjaka Džordžije, Atlanta, Ga)
 2. Aldijana Selimović (St. Louis Islamic Center, St. Louis, MO

Selma Mehić (Zajednica Bošnjaka Džordžije, Atlanta, Ga)

Pobjednici treće grupe “Kur’an” su:

 1. Hamza Dizdarević (St. Louis Islamic Center, St. Louis, MO)
 2. Salih Efendira (Bosniak American Islamic Center, Louisville, KY)
 3. Dalia Džekić (St. Louis Islamic Center, St. Louis, MO)

Takmičenje je bilo veoma uzbudljivo i ujednačeno, a djeca su pokazala solidno znanje. Pobjednici su dobili novčane nagrade od po $300.00, drugoplasirani su dobili po $200.00 a trećeplasirani po $100.00. Pobjednici su dobili medalje i poklone od domaćina, a svi učesnici takmičenja dobili su medalje. Razumljivo je da su pobjednici i njihovi roditelji i imami bili vrlo sretni i ponosni, ali osnovna svrha i cilj ovoga takmičenja, kao i samih susreta, je približavanje vjere, druženje i medjusobno upoznavanje naše djece, što će dugoročno polučiti željene plodove, ako Bog da. Svi pobjednici će predstavljati medžlis na nadolazećim Susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike koji će se održati od 2.-4. septembra u Hartfordu, CT.

Nakon takmičenja, podne namaza i planiranog ručka, omladina je iskoristila šansu za druženje i upoznavanje. U večernjem dijelu programa održan je mevlud na kojem su učestvovali imami, a predstavnici osam horova su izveli ilahije kojim su oduševile sve prisutne u prepunom prostoru mesdžida.

Nedjelju su mladi iskoristili za slobodne aktivnosti, tako da su mnogi išli na obližnji Stone Mountain, neki u downtown Atlante, ili na druge atrakcije. U večernjem terminu je održano sijelo na kojem su prepunu salu oduševili nastupi folklornih grupa iz cijelog medžlisa.

Vikend je takodjer bio ispunjen sa sportskim aktivnostima. Na prelijepom vremenu, 16 ekipa su se borile za naziv najbolje fudbalske ekipe. Nakon dvodnevnog takmičenja trofeji su podijeljeni ovim ekipama i pojedincima:

 • Prvo mjesto – Bosna Bowling Green
 • Drugo mjesto – Zajednica Bošnjaka
 • Treće mjesto – Charlotte
 • Fair Play – FK Frends
 • Najbolji golman – Armin Ahmentović
 • Najbolji strijelac – Edis Merzihić
 • MVP – Samir Zečić

Zajednica Bošnjaka Džordžije, na čelu sa predsjednikom Nailom Čubrom i imamom Ismet ef. Zejnelovićem, te veoma aktivnom Omladinskom grupom, zaslužuje sve pohvale i čestitke za organizaciju, gostoprimstvo, ljubaznost i srdačnost. Istovremeno, predstavnici džemata koji su prisustvovali ovim Susretima zaslužuju svaku pohvalu na trudu koji ulažu u omladinu koja je naša budućnost, i u koju moramo neprestano ulagati.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.