U džematu BICC Carlisle okončana akcija prikupljanja odjeće i školskog pribora za djecu u Bosni i Hercegovini

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vođeni ajetom ,”Zar da od drugih tražite da dobra djela čine, a da pri tome sebe zaboravljate, vi koji Knjigu učite? Zar se opametiti nećete” (El – Bekara, 44) koji nam svima daje pouku da moramo prvi djelovati i boriti se da uradimo što više dobrih djela i nadati se milosti Allaha dž.š., džematlije džemata BICC Carlisle, PA su uspješno okončali akciju prikupljanja odjeće i školskog pribora za djecu koja nisu to u mogućnosti da imaju u našoj Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući ideji mladih džematlija, ova ideja je realizovana i svi smo na kraju sretni jer smo zajedno učinili izuzetno lijepo djelo.

Ovim projektom je pokazano da možemo da pomognemo i da budemo na usluzi onima koji oskudjevaju. Cilj i jeste da se omladina našeg džemata što više uključi u buduće projekte, jer njihove ideje i mišljenja su nam jako bitni, a što je pokazatelj da svi zajedno treba da razmišljamo o budućnosti i nadamo se iskreno novim projektima.

Akcija je trajala mjesec dana, a odziv je bio izuzetan, jer su oni koji su u akciji učestvovali shvatili da ovakve i slične akcije treba da budu realizovane uz Allahovu pomoć svake godine, te da pomoći znači pružiti jednu novu priliku i vratiti osmijeh na lice drugoga. Shvatili smo

Od Abdullaha b. Abbasa, r.a., prenosi se da je pripovijedio: Ja sam čuo Resullaha, s.a.v.s., kada kaže: „Nema Muslimana koji obuče drugog Muslimana a da neće biti u Allahovoj zaštiti sve dok ijedna krpa te odjeće bude na tom čovjeku!“( Tirmizi: 2484 )

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3