U džematu “Nur” u St Louisu održana mevludska svečanost “Ti si ruža džennetska”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu 26. decembra u prostorijama džemata “Nur” u St Louisu je održana mevludska svečanost pod nazivom “Ti si ruža dženetska”. Okupljene džematlije sui mali priliku da uživaju koji je uključivao izvodjenje mevluda od strane Eldin ef Suše, Eldar ef Malkića i Omera Mustafića.

Nakon toga, sve prisutne su mladi polaznici mekteba jednostavno oduševili svojim učenjem Kur’ana Časnog, te izvodjenjem ilahija i recitacija vezanih za Poslanika Muhammeda a.s.

Tokom programa, sve prisutne majke, sestre i djevojke su dobile po jednu ružu, kao mali znak pažnje i zahvalnosti za sve što čine za džemat tokom godine, a sve u duhu sjećanja na Muhammeda a.s., istinsku ružu džennetsku. Svi prisutni su dobili slatkiše i sokove, a ovo je naravno najviše obradovalo najmladje.

Eldin ef Suša je na kraju održao prigodno predavanje u kojem je, izmedju ostalih stvari, istakao kako je Muhammed a.s., ne samo milost svjetovima, nego je i Poslanik znanja. Istakao je kako su mnogi muslimani vodjeni prvom naredbom “Ikre” uspjeli da utiču na napredak muslimana, ali i čitavog čovječanstva.

Nakon obavljenog jacije namaza, pristupilo se kvizu znanja o Poslaniku a.s.. U ovoj kategoriji, najbolje su bile mlade polaznice Kursa Islama koje su dobile novčanu nagradu, a drugo mjesto su osvojili grupa odraslih džematlija koji su kao nagradu dobili knjigu ‘Dječak iz pakla Srebrenice”.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3