U ICBMN obilježena godišnjica od kupovine džamije

Dana 30. aprila džematlije džemata Islamske zajednice Bošnjaka u Minnesoti (ICBMN) su obilježile 11. godina od kupovine oaze mira i rahatluka u gradu Minneapolisu.

Inače, džemat ICBMN je registrovan u državi Minnesota 09/01/2010, a čestite džematlije su u veoma brzom roku prikupile sredstva za kupovinu objekta koji će služiti potrebama ovog lijepog džemata.

Ovim povodom džematlijama su se obratili imam džemata Refik ef. Grabus, prvi predsjednik ovog džemata Sulejman Hadžiomerović i sadašnji predsjednik džemata Majid ef. Bradarić.

Iskrene čestitke svim hanumama na dekoraciji, kolačima, hrani i ambijentu,a posebno vodji udruženja žena pri džematu Amiri Rahić. Amira svojim dekoracijama i radom pokazuje širinu i ljepotu svoje ličnosti. A nagrada za učinjeno  dobro jeste dobro! Da Allah bude zadovoljan nama!  

Uzvišeni Gospodaru, na Tebe se oslanjamo i od Tebe oprosta, upute i pomoći molimo. Sačuvaj naš džemat, naše safove i naše jedinstvo. Otvori naše srce za oprost, samilost i saosjećanje sa ljudima! Amin!

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.