U Northbrooku obilježen Dan Džamije

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu 16 novembra Islamski Kulturni Centar iz Northbrooka prigodnim programom obilježio je Dan Džamije. Nakon bogate večere koju je za ovu priliku donirao poznati restoran Pita Inn i njen vlasnik Hazim Tabahi, uslijedio je program u konferencijskoj sali Islamskog Centra.

Na samom početku programa grupa Šam prisutne je počastila svojom prelijepom izvedbom ilahija i kasida na arapskom jeziku. Nakon njih, dječiji hor džamije u Northbrooku razgalio je atmosferu sa nekoliko ilahija na engleskom i bosanskom. Gost predavač večerio bio je Azam Nizamuddin, poznati aktivista i advokat među čikaškom muslimanskom zajednicom i profesor na Teološkom Odsjeku Lojola Univerziteta u Čikagu.

Gosp. Nizamuddin je okupljenim članovima i gostima Islamskog Kulturnog Centra govorio o društvenom aktivizmu muslimana u društvu u kojem žive i potrebi povezanosti sa članovima drugih zajednica i grupa kako bi se što uspješnije zastupali ključni interesi muslimanskih zajednica.

Valja napomenuti da se Dan Džamije u Northbrooku tradicionalno organizuje na jesen svake godine kao manifestacija kojom se okuplja čikaška muslimanska zajednica, financijski podupire džamija u Northbrooku, i obilježava godišnjica udaranja temelja Islamskog Kulturnog Centra 1972 godine.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3