U Sarajevu održan seminar za glavne imame iz bošnjačke dijaspore

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sarajevo, 25. februar 2015. (MINA) – U Sarajevu je jučer (24.02.2015.) održan stručni seminar za glavne imame Islamske zajednice iz bošnjačke dijaspore. Seminar je održan pod pokroviteljstvom Uprave za vanjske poslove i dijasporu uz saradnju sa Upravom za vjerska pitanja.

Moderator seminara je bio direktor Uprave za vjerska pitanja mr. Nusret Abdibegović, a predavači su bili akademik Enes Karić, doc.dr. Ahmet Alibašić i publicista Mufid Memija.

Teme su se ticale trenutne situacije u svijetu sa osvrtom na islam i muslimane te kako se nositi sa izazovima u zapadnom svijetu. Svoj doprinos ovom seminaru dali su zamjenik reisu-l-uleme mr. Husejin ef. Smajić, direktor uprave za vanjske poslove i dijasporu Razim ef. Čolić, te rukovodilac odjela za dijasporu mr. Mirsad ef. Kalajdžić.

U drugom dijelu susreta glavnih imama bošnjačke dijaspore tretirano je, između ostalog, aktuelno stanje u zajednicama dijaspore, te pravilnik o radu džemata i krovnih organizacija u dijaspori i njegovo usklađivanje sa novim Ustavom IZ-e u BiH.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3