U Seattleu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U organizaciji Islamske zajednice Bošnjaka Washingtonu- Seattle održan je svečani program u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i

Hercegovine.

Za ovaj svečani program Islamska zajednica je ugostila mladog estradnog umjetnika Armina Muzaferiju, koji se na najljepši način predstavio Bošnjacima u Seattleu. Svojim odabirom pjesama i ilahija ostavio je predivan utisak kod svih onih koji su imali priliku da prisustvuju ovom programu.

U Islamskoj zajednici su, svjesni da na mladima svijet ostaje, ovoga puta pripremu i organizovanje svečanog programa prepustili omladini ovog džemata. Uz pomoćčlanova odbora ICBW, omladina, većinom okupljena u omladinsku grupu Bosnian Youth of Seattle, uspjela je u ovom projektu.

Ovo je bila predivna noć, uz prelijepe trenutke da se sjetimo naše Bosne i Hercegovine.

Program su obogatili i nastupi folklornih grupa Kud “Zlatni Ljiljan” iz Portlanda, te domaće folklorne grupe: Kud “Ljiljan ” i Kud “Sevdah” iz Seattle kao i gosti recitatori iz Vancouvera BC, Mehmed Hasakovići Selma Kapidžić. Tokom programa gostima su se obratili i glavni imam medžliza 1 – zapad, mr. Abdulah ef. Polovina, imam Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu mr. Begzudin ef. Jusić, te predsjednica Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu Elvira Vojniković.

Program u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ove godine je zahvaljujući omladini I članovima odbora ICBW, u slozi i lijepom raspoloženju okupio na jednom mjestu tri susjedne zajednice, tri džemata: Washington, Oregon i Vancouver BC (Kanada).

Ugodniju atmosferu tokom programa, činilo je to što je Islamska zajednica omogućila da se prisutni mogu poslužiti bosanskim ćevapima i bosanskim kolačima, koje su naše vrijedne hanume donijele kao vid donacije za Islamsku zajednicu.

Sala u kojoj se održavao program bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, odaziv gostiju je premašio ocekivanja organizatora.

Zahvaljujemo se svim izvođačima i gostima kao i našim džematlijama koji su uveličali ovu noć. Nadamo se da će Islamska zajednica Bošnjaka u Washingtonu i ubuduće imati priliku da pripremi jošsvečanih programa i lijepih druženja za Bošnjake koji ovdje žive.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu