Search
Close this search box.

U Seattleu održano 7. mektepsko takmičenje Medžlisa 1 IZBSA

Seattle, WA – U subotu 11. maja 2024. godine održano je 7. mektepsko takmičenje Medžlisa 1 – Zapad Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike. Takmičilo se 37 takmičara iz devet džemata, i to: Seattle, Portland, Boise, Denver, Salt Lake City, Houston, Phoenix, San Jose i Irvine.

Takmičenje je izvedeno u četiri grupe i to: prva grupa (Ilmihal 1), druga grupa (Ilmihal 2), treća grupa (Ilmihal 3), i treća grupa – kiraet.

Na početku samog takmičenja prisutnima se obratio muftija Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin Ćeman te naznačio da je sami broj ovoliko takmičara iz devet džemata indikacija da su sva ova djeca već pobjednici bez obzira koje mjesto osvoje, te da se nastave takmičiti u sticanju znanja i obrazovanju u budućnosti.

Šef ureda za vjeronauku Begzudin-ef. Jusić je naglasio da je ove godine na nivou Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike u sva četiri medžlisa prijavljeno 223 takmičara što pokazuje ozbiljnost i važnost ovog projekta.

Takmičenje je održano u prijepodnevnim satima u prelijepoj džamiji Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu, a na svečanom dijelu programa koji je održan poslije ikindije namaza, nakon kraćeg mevludskog programa i ugodnog obraćanja uvaženih gostiju, glavnog imama Medžlisa 1 mr. Abdulaha-ef. Polovina i šefa Ureda za vjerske poslove Begzudina-ef. Jusića, proglašeni su pobjednici i dodjeljenje nagrade i diplome.

Pobjednici 7. mektepskog takmičenja Medžlisa 1 – Zapad u 2024. godini su:

Prva kategorija:

 1. Medina Dizdar (Seattle)
 2. Elma Puljarga (Phoenix)
 3. Hamza Karić (Seattle)

Druga kategorija:

 1. Emin Mulalić (Denver)
 2. Mirza Prosjanović (Portland)
 3. Kanita Huseljić (Denver)

Treća kategorija:

 1. Šeila Hasanović (Boise)
 2. Maryam Džaferović (Boise)
 3. Mustafa Polovina (Portland)

Treća kategorija – kiraet:

 1. Merjem Šehić (Irvine)
 2. Faris Huseljić (Denver)
 3. Jasenko Hadžić (Seattle)

Da sve prođe u najboljem redu pobrinuli su se domaćini iz Seattle koji su na najbolj mogući način dočekali i ugostili goste.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA