U Seattlu svečano dočekan ramazan

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu, 4. juna 2016. godine, u džamiji Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu, održan je svečani program. Povod je bio završetak mektebske 2015/16 godine i dobrodošlica mubarek mjesecu ramazanu. Džamija je imala poseban sjaj, od osmjeha i radosti na licima mektebskih učenika i roditelja. A kako i ne bi bili radosni kad je u našem džematu ove godine podijeljeno preko 100 diploma.

Program je otvorio Begzudin ef. Jusić, osvrtom na proteklu mektebsku godinu. U septembru je upisano 111 polaznika koji su bili podjeljeni po grupama, nastava se izvodila na tri punkta. Nastavom su rukovodili Begzudin i Elma Jusić, oboje profesori Islamske vjeronauke. Posebno su istaknuti učenici koji su išli i uzeli učešće na mektebskom takmičenju koje je nedavno održano u Denveru. Naš mekteb vratio se sa dvije diplome koje su osvojili Davud Jusić i Haris Mirza.

Program je bio obogaćen učenjem Kur’ana, prelijepim recitacijama i ilahijama, koje su najavile dolazak ramazana, u izvedbi učenika. Potrebno je istaći da su učešće u programu uzeli dva studenta Islamskog fakulteta, Resul Alić I Nazif Prentić, sejjir vaizi, koji će tokom ramazana boraviti na području naše zajednice.

Predsjednica Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu, Elvira Vojnikovic , zajedno sa imamom Begzudin ef. Jusićem, tokom ceremonije dodjele diploma istakli su prelijep doček, organizaciju i trud BECC zajednice Bošnjaka u Denveru, Kolorado na mektebskom takmčenju i druženju omladine medžlisa 1 – zapad, održanom 28. maja 2016. godine.

Na kraju ceremonije roditelji su uručili poklon zahvalnosti Begzudin ef. i Elma muallimi. Molimo Allaha da nagradi roditelje koji su bili ustrajna podrška učenicima, mektebske učenike i našeg efendiju Begzudina i prof. Elmu Jusić. Uz želje da nam dragi Allah podari još uspjesnih godina, da očuvamo naš dini Islam, a našoj omladini da što bolji odgoj i uputu.

Ramazan mubarek olsun, da nam Allah primi post i ibadete. Amin.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3