U St. Louisu proslavljen Dan Nezavisnosti BiH

U subotu 5. marta banket sala Holiday Inn hotela u St. Louisu je bila premala da primi sve zainteresovane gradjane Bosne i Hercegovine koji su željeli da prisustvuju svečanosti povodom obilježavanja 1. marta, Dana Nezavisnosti BiH.

Skupu je prisustvovalo preko 420 gostiju koji su imali priliku da uživaju u bogatom programu i obraćanjima svečanih zvanica, čime je na dostojanstven način obilježeno 30 godina od obnavljanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili profesor dr. Ben Moore, osnivač “Centra za Bosanske Studije” na Fontbonne University, dokazan prijatelj bosanske zajednice u St. Louisu Patrick McCarthy, direktor i dekan univerzitetskih biblioteka na Saint Louis University, dr. Jasmin Mujanović, politički analitičar, Erol Avdović, dugogodišnji novinar za razne TV i novinske kuće, a glavni govornik bio je dr. Sven Alkalaj, ambasador Bosne i Hercegovine pri stalnoj misiji u Ujedinjenim Nacijama.

Saradnica kongresmenke Cory Bush je zajednici dodijelila kongresni rekord koji je predstavljen i zaveden u zapisnik 117. sastava kongresa, a kojim su priznati dugogodišnji doprinosi naše zajednice u St. Louisu.

Za zabavni dio programa je bio zadužen poznati izvodjač Armin Muzaferija koji je prijatnim izvodjenjem svima poznatih izvedbi još više uljepšao svečanu noć. Pored svih dragih momenata, gosti su bili mamljeni mirisom friške bosanske kahve, a mnogi su iskoristili priliku da se slikaju pored postavke Vispakove “Zlatne džezve” najveće džezve na svijetu.

Organizatori programa su bili Udruženje preživjelih srebreničkog genocida u St. Louisu, Bosanski Islamski Centar St. Louis, St. Louis Bosnians, St. Louis Islamic Center “Nur”, a sponzor je bila i IT škola Cydeo.

Mnoge generacije Bosanaca i Hercegovaca u St. Louisu su svijetla lica iskazale svoj patriotizam i podršku Bosni i Hercegovini, a nastaviće istim putem i u budućnosti.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.