Uspjeh džemata Sabah iz Čikaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Piše: dr. Senad ef. Agić

Ono što je džemat SABAH postigao za 6 godina, kako istače jedan aktivist, jedan je od najsnažnijih iskoraka Bošnjaka u Čikagu u posljenjih 106 godina. Isplaćen objekat, kuća, garaža, mezari; izadavački, humanitarni i međuvjerski projekti… Ali, džematlije koje ovaj mladi šestogodišnji džemat ima, njihov polet, entuzijazam i ljubav prema Islamu i ljudskom rodu, najveće je blago i zalog za buduće generacije za koje valjano i predano rade i izgaraju.

Slike sa mevluda govore više od riječi. Mevlud ne bi bio tako uspješan da ga svojim obraćanjima i učenjima nisu obogatili šejh Hišam Kabbani, šejh Ali Šemseddin, hfz. Nermin ef. Spahić, hfz. Muriz ef. Mešić, dr. Hazim ef. Fazlić, Suvad ef. Čaušević i moja malenkost. Mevlud i ovaj impresivni objekat posvećujemo Allahovom Posljednjem Poslaniku Muhammedu (SAVS).

Svečano otvorenje islamskog centra SABAH-Chicago, nadomak međunarodnog aerodroma O’Hare, bit će objavljeno naknadno.

Zasada objavljujemo da će naš slijedeći veliki program biti održan u subotu, 7. januara, 2017, u 18 sati. Bit će to veče najljepših ilahija i kasida nekoliko hafiza predvođenih hafizom Azizom Alilijem.

Biografija dr. Senad ef. Agića

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3