Utica, NY: Svečani program povodom kraja mektebske godine i dolaska Ramazana

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U petak 26. Maja 2017.godine je u Gradskoj džamiji u Utici (New York) održan program povodom nastupanja mubarek mjeseca Ramazana i završetka mektebske nastave za mektebsku 2016./2017. godinu.


Prigodan program sa imamom Amsal ef. Memićem su pripremili i izveli učenici i omladina našeg džemata. Učenici su učili odlomke iz Kur’ana i pripremili 5 prigodnih recitacija na tematiku mekteba i Ramazana, kao i muzičku numeru “Ramazan”, dok je omladina pripremila dvije ilahije prigodne za ovu manifestaciju.Skupu je prisustvovao veliki broj džematlija, kako roditelja djece tako i drugih džematlija koji su svojim dolaskom iskazali brigu za edukacijom mlađih naraštaja.
Ove godine je mektebsku nastavu pohađalo 100 polaznika, a na dodjeli diploma je uručeno 80 certifikata polaznicima mektebske nastave.

Pored certifikata, djeca su dobila i simbolične novčane hedije(poklone) koje je pripremila jedna porodica iz našeg džemata, ovom prilikom molimo Gospodara da ih za njihov plemeniti gest obilato nagradi. A za najredovnije polaznike iz tri grupe, džematski odbor je obezbijedio Gift (Poklon) kartice Barnes&Nobles radnje u vrijednosti od $25 za svakog najredovnijeg polaznika, a ove godine to su:

I grupa (6 do 8 godina) Eldin i Ilhana Bakalović


II grupa (9-11 godina) Ajna Hozanović


III grupa (12+ godina) Elma Škiljan


Program je završen učenjem Kur’ana i dovom, zajedničkom fotografijom i prvim ovogodišnjem teravih-namazom.

Amsal Memić


Imam u Bosnian Islamic Association of Utica

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3