Vakuf – sjedište muftijstva u Washingtonu D.C.

Islamska zajednica Bošnjakla Sjeverne Amerike (IZBSA) u 2018. godini je napravila dva važna iskoraka za budućnost Bošnjaka na ovim prostorima. Prvo je odlukom Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a na prijedlog reisu-l-uleme dr. Huseina-ef. Kavazovića, postala muftijstvo, a zatim je kupila zgradu u Washington D.C.-u koja će biti sjedište muftijstva za Sjevernu Ameriku.

Ovaj projekat je od velike vrijednosti kako za sadašnje, a još više za buduće generacije Bošnjaka na prostoru Sjeverne Amerike i domovine Bosne i Hercegovine. Po riječim našeg uvaženog reisu-l-uleme dr. Huseina-ef. Kavazovića mi “danas živimo u vremenu kada svojim aktivnim prisustvom u svijetu i jačanjem veza sa našim prijateljima moramo sačuvati ono što smo krvlju naših najboljih sinova i kćeri našeg naroda odbranili”. S toga vaz pozivamo da budete vakif ovom hairli projektu kako bi se sjedište Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike što prije otplatilo i adaptiralo za naše potrebe.

Sam objekat je u neposrednoj blizini Bijele Kuće i koštao je $1,030,000.Troškovi prenosa vlasništva, tj. closing costs su iznosili $69,000. Do sada je otplaćeno $609,000, te nam ostaje još $490,000 duga. Ovom akcijom, i akcijama u našim džematima želimo da prikupimo sredstva kako bi vratili sav dug, te sakupili dovoljno novca za adaptaciju ovog objekta.

Pošto unutarnji raspored prostorija ne odgovara funkciji za koju je ovaj objekat namjenjen, moraće se adaptirati, a jedan od prijedloga adaptacije izgleda ovako:

Kao što smo već naveli objekat je udaljen jednu milju od Bijele Kuće:

Vakufske donacije sa naznakom “Objekat u Washington DC” se isto mogu poslati i putem pošte na:

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike

13246 N. 23rd Ave

Phoenix, AZ 85029

Donirati možete i putem PayPal-a:

Pogledajte poruku reisu-l-uleme dr. Huseina-ef. Kavazovića Bošnjacima Sjeverne Amerike povodom akcije za prikupljanje sredstava za otplatu zgrade muftijstva u Washington D.C.-u.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.