Drugi Omladinski Kamp IZBSA “YES Camp 2019”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Odlukom Sabora Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike u ljeto 2018. godine se krenulo sa organizovanjem prvog omladinskog kampa u organizaciji naše krovne organizacije. Nedavno su koordinatori Izvršnom Odboru IZBSA prezentovali ciljeve, iskustva, rezultate, organizacijske detalje, ali i izazove ovog programa. Izvršni Odbor IZBSA je odobrio da se krene sa još jednom godinom organizovanja programa za segment koji je često zapostavljen, a to je omladina.

Organizatori kampa već rade na kreiranju niza radionica, predavanja i ostalih aktivnosti koje će u mladima produbiti posvećenost vjeri, sebi i zajednici. Sve ove raznovrsne aktivnosti imaju cilj u sigurnom okruženju razviju želju, spremnost, znanje i vještine polaznika, koje će imati konačan cilj da aktivno rade i učestvuju u kreiranju boljeg života za sebe i zajednicu.

Održavanje kampa je, ako Bog da, planirano u terminu od 21. jula do 1. avgusta 2019. godine, u kampu Oswego u Windor, NY. Zainteresovani će dobiti više informacija preko web i facebook stranice, ili kod organizatora preko email adrese yesc@icnab.com. Prijave se mogu izvršiti popunjavanjem formulara na kraju ove stranice.

Informacije o kampu se mogu naći na https://www.camposwego.com/

Izvještaj sa kampa održanog u avgustu 2018 se može naći na ovom linku, dok se video sa prošlogodišnjeg kampa može vidjeti na ovom linku.

Dragi roditelji, omladino, članovi Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, očekujemo Vašu podršku ovom značajnom programu, i očekujemo Vašu prijavu u skorije vrijeme!

Ime i prezime / First and Last Name
Datum rodjenja / Date of birth
Adresa / Address
Telefon / Phone
Email
Ime jednog roditelja / Name of one parent

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu