Zajednički iftar i druženje do sehura omladine Medžlisa 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Džemat Bosnian Islamic Association of Utica (Gradska džamija u Utici,NY) je u subotu 10. juna 2017. godine organizovao zajednički iftar i druženje do sehura za omladinu Medžlisa 3 u sklopu ramazanskog programa Džamija Džampers. Iftaru je prisustvovalo nešto više od 100 omladinaca iz Utica NY, Syracuse NY, Albany NY, New York City, New Jersey, Hartford CT i

Mechanicsburg PA. Omladina našeg džemata je pripremila iftar za naše goste uz bezrezervnu pomoć naših džematlija koji su bili na raspolaganju prilikom pripremanja ovog događaja kao i u toku samog programa.

Nakon akšam-namaza je uslijedio zajednički iftar do teravih namaza. Teravih namaz smo klanjali uz prelijep ambijent gdje smo imali priliku da na teravih namazu imamo mnogo više omladinaca nego odraslih. Ovu noć smo iskoristili prilku da jaciju i teravih namaz predvodi nekoliko imama koji su bili prisutni i to Mirsad ef. iz Hartforda (svršenik medrese koji ne radi kao imam u tom mjestu), Džemal ef. Crnkić (imam u Mechanicsburg PA), Amar Charaf (pomoćnik imama u Elezhera džamiji u New Jersey), i imam džemata Amsal ef. Memić.

Poslije teravije prisutne su osvježili svojim prelijepim glasovima Džemal ef. i Amar Charaf sa nekoliko ilahija, nakon čega je počelo druženje do sehura.

Na početku druženja se omladini obratio sa prelijepim nasihatom Džemal ef., a Sabahudin iz New Yorka (omladinac) je sa prisutnom omladinom podijelio nekoliko informacija o nastanku i kratkom historijatu programa Džamija Džampers.

Poslije uvodnih obraćanja imam, a ujedno i koordinator za omladinu Medžlisa 3, Amsal ef. Memić je sa omladinom imao workshop i kviz, gdje je omladina imala priliku kroz koristan razgovor da upozna momke i djevojke iz drugih džemata.

Nakon toga je omladina imala slobodne aktivnosti do sehura gdje su nastavili upoznavanje i razmjene iskustava, kao i igru u playroom-u naše džamije. Nakon zajedničkog sehura klanjali smo sabah-namaz i ispratili naše drage musafire njihovim kućama.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3