Završna svečanost polaznika vjeronauke džemata AIC

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Hvala Allahu dž.š. koji nam je omogućio da ovaj 21. maj posvetimo Njegovoj Časnoj knjizi Kur’anu.
Prisustvali smo svečanom obilježavanju proučenog teksta Kur’ana na arapskom jeziku polaznika naše škole, koji su i pored svih obaveza redovnog školovanja, uspjeli svojim upornim radom, učenjem i redovnim pohađanjem, svojom voljom i željom, naučiti arapsko pismo i pred imamom proučiti cijeli Kur’an. Sretna su i zadovoljna sva ova naša djeca, a i ona koja tek treba da dožive ovaj trenutak, ako Bog da. Ponosni su roditelji što imaju ovakvu djecu koja im na ovaj način uručuju ključ vrata Dženneta.

Ako biste upitali ove naše slavljenike Amelu Salčinović, Aminu Ahmetović, Edina Ahmetovića i Kerima Oručevića, je li vam bilo teško da dođete do ovog cilja, svi bi odgovorili – da nije. Sada im se sve čini lahkim, a iskreno, to nije bio slučaj. Dosta je truda i vježbe uloženo da se savladaju arapski harfovi koji ni po izgledu a ni po izgovoru nisu slični ni našem ni engleskom jeziku.

U ime svih nastavnika, članova odbora subotnje škole (mekteba) i u naše ime, čestitamo i svoj ostaloj našoj dragoj djeci i roditeljima na postignutom uspjehu i dostignutom cilju u protekloj mektebskoj školskoj godini i molimo Allaha dž.š. da im se baklja upaljena ovom prilikom nikada ne ugasi.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3