Zvanično otvoren ovogodišnji omladinski kamp “YESCamp“ Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Važan projekat Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike je i omladinski kamp koji se po drugi put organizuje pod okriljem krovne organizacije Bošnjaka Sjeverne Amerike. Polaznici kampa imaju priliku da kroz niz radionica, predavanja i ostalih aktivnosti prodube posvećenost vjeri, sebi i zajednici. Sve ove raznovrsne aktivnosti imaju cilj u sigurnom okruženju razviju želju, spremnost, znanje i vještine polaznika, koje će imati konačan cilj da aktivno rade i učestvuju u kreiranju boljeg života za sebe i zajednicu.

Dana 21. jula 2019. godine u popodnevenim satima učesnici, njih 37, su pristigli na odredište YESCampa gdje su ih domaćini koordinatori toplo dočekali. Nakon check in-a i smještaja u kabine uslijedila je roštilj večera, za čiju pripremu su se potrudili Suad Omerović, h. Ibrahim Handanović i Sado Kanić.

U večernjim satima, nakon akšam namaza, svečano je otvoren program učenjem odlomka iz Kur’ana hafiza Nihada Mehmedovića. Prisutnima se obratio koordinator YES Campa Džemal ef. Crnkić, te glavni imam medžlisa 3 Muris ef. Neimarlija. Muris ef. je prisutnima prenio selame muftije dr. Sabahudin ef. Ćemana, te je ujedno uputio dovu Allahu dž.š. za hairli rad i napredak ovogodišnjeg programa.

Ovogodišnji tim lideri, Admir Kelemiš (Seatle), Nihad Mehmedović (St. Louis), Sakib Šiljković (Mechanicsburg), Meryem Konjhodžić (Clifton) i Mujo Kurtović (Hartford), su učesnicima predstavili ovogodišnji plan i program, podijelili preporuke i savjete, podijelili radni materijal i napravili timove za sve što je potrebno.

Kamp se održava do 1. avgusta 2019. godine, u kampu Oswego u Windor, NY, a ovogodišnji učesnici nam dolaze iz: Albany, NY, Astoria, NYC, Boston, MA, Clifton, NJ, Denver, CO, Detroit, MI, Erie, PA, Hartford, CT, Jaksonville, FL, Mechanicsburg, PA, St. Louis, MO, Syracuse, NY, Tampa Bey, FL i Utica, NY.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3